zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma stuurt brandbrief naar gemeente voor kunstgrasveld

19 september 2016

DORDRECHT - De SC EMMA groeit dit seizoen als kool. De vereniging heeft dit seizoen 3 seniorenteams erbij (waarvan 2 van SC Amstelwijck) en  heeft nu ook voor het eerst een dames elftal. Ook de jeugd en het meidenvoetbal blijft groeien. Alleen maar goede berichten, maar dit levert ook problemen op.

EMMA heeft als trainingsveld, alleen een zogenaamd ‘1000 uren trainingsveld’. Nu de donkere dagen er aan komen, kan er alleen op dit veld getraind worden. Op bijvoorbeeld de vrijdag trainen er 100 leden in de avond. Dat is eigenlijk niet meer te doen. Daar komt nog bij dat dit trainingsveld bij overvloedige regen, sneeuw of vorst niet te bespelen is. Het laatste seizoen heeft dit er toe geleid dat er regelmatig de hele week niet kon worden getraind.

Veel verengingen in Dordrecht hebben al een kunstgrasveld en Oranje Wit heeft er zelfs 2. EMMA wordt dus achtergesteld ten opzichte van deze andere verenigingen die wel het hele jaar kunnen trainen en voetballen.

EMMA wijst de gemeente er ook op dat de vereniging een grote sociale functie heeft, met veel leden uit de Vogelbuurt en de Lijnbaan, maar ook uit de Indische buurt, land van Valk en de Stadspolders.

Al lang geleden heeft EMMA verzocht om de aanleg van een kunstgrasveld. Tot op heden geeft de gemeente niet thuis. Vandaar dat EMMA een brandbrief heeft verstuurd naar de gemeente om in overleg te treden over de aanleg van een kunstgrasveld.
Het wordt tijd voor een kunstgrasveld.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!