dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Opening van twee bijzondere foto exposities over de Jongerencultuur

19 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 24 september vindt de opening plaats van twee bijzondere foto exposities. Om 10.30 kunnen geïnteresseerden terecht in de Centrale Bibliotheek AanZet, Groenmarkt 153. Drie deelnemende jongeren - Ted van Aanholt, Tessa Smal en Laura Siliquini - tonen hoe zij hun visie op jongerencultuur hebben verbeeld. Ter vergelijking is een aantal foto’s te zien over de Dordtse jeugdcultuur uit de jaren ’70.

Aansluitend wordt de fotoroute langs de Nieuwe Haven bezocht. Fotografen Huib Kooyker en Marcel Kollen tonen in hun buitenexpositie portretten en straatbeelden van Dordtenaren van nu. Beide exposities, maken onder de noemer Cultural change onderdeel uit van de manifestatie Beeldenstroom - Woordenstorm: een serie evenementen in de Dordtse binnenstad met nadruk op woorden en beelden én speciale aandacht voor jongeren.

Een van de geportretteerden, Elten Kiene, verzorgt bij de Nieuwe Haven de officiële opening. Elten Kiene, ook wel bekend als 'Ella...' is medeoprichter van het platform WoordenWordenZinnen en het hiphop-collectief Brandwerk. Hij ontvangt van de makers het eerste exemplaar van het bij de buitenexpositie verschijnende boek DordrEcht, dat is vormgegeven door Theun Okkerse. Socioloog Bert den Boer interviewde de geportretteerden en schreef de inleiding.

Foto’s en teksten geven inzage in hoe het leven van Dordtenaren van nu eruit ziet, hoe zij de stad beleven en wat hen bezig houdt. Dit boek is voor 10 euro te koop bij de makers, diverse boekhandels en bij horecagelegenheden langs de fotoroute: Eetcafé De Passant, Tapasbar ’t Vlak en Jongepier. Alleen op de dag openingsdag geldt een speciale prijs: twee voor de prijs van één. Beide exposities zijn te zien t/m 23 oktober.

Deel dit bericht met je vrienden!