vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtenaar Jason Bonam ontwikkelt eerste erkende Nederlandse Calisthenics sportopleiding

15 september 2016

DORDRECHT - Op 18 september zal de eerste erkende Nederlandse Calisthenics sportopleiding “Calisthenics Instructeur Level 1” van start gaan. De opleiding wordt verzorgd door Jason Bonam en Jeremy Martis in samenwerking met AALO Opleidingen. Hiermee heeft de stad Dordrecht wat de sport Calisthenics betreft weer een primeur.

Van recreatieve sport naar erkende sportopleiding
In vele Calisthenics parken wordt door grote groepen mensen de sport Calisthenics beoefend. Helaas doet niet iedereen dat even veilig. De opleiding “Calisthenics Instructeur Level 1” is ontwikkeld om de sport te professionaliseren en de sport op een veilige manier te beoefenen en aan te leren. De praktijklessen zullen door Calisthenics atleet en trainer Jason Bonam gegeven worden en het theoretische gedeelte van de opleiding zal verzorgd worden door Jeremy Martis, Calisthenics atleet en fysiotherapeut. Deelnemers van de opleiding zullen opgeleid worden tot gecertificeerde Calisthenics instructeurs met een branche erkend diploma.  Tijdens de opleiding doen de deelnemers kennis op over de oorsprong en achtergrond van Calisthenics. Daarnaast leer je Calisthenics te beoefenen en les te geven in de praktijk aan groepen en individuen. Tevens vergroot de deelnemer zijn kennis op het gebied van anatomie, bewegingsleer en voeding. De opleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen.

Ontwikkeling van de Calisthenics opleiding
Initiatiefnemer voor het ontwikkelen van de Calisthenics sportopleiding is A. Bonam. Zij benaderde AALO Opleidingen in augustus 2015 met een concept om de sportopleiding te gaan ontwikkelen. Het lesmateriaal voor de opleiding is in 2016 geschreven door Jason Bonam, Jeremy Martis en A. Bonam in samenwerking met AALO Opleidingen.

37 Calisthenics faciliteiten en een grote Calisthenics community
Sinds 2012 verspreidt de sport Calisthenics zich als een sportieve en gezonde beweging door Nederland met als resultaat: een Calisthenics community  waar vele Calisthenics teams deel van uitmaken en 37 Calisthenics faciliteiten waar gretig gebruik van gemaakt wordt door de doelgroep. Jason Bonam heeft hier een groot aandeel in gehad omdat hij Nederland kennis wilde laten maken met Calisthenics. Naast de wekelijkse trainingen in het park verzorgde hij ook op nationaal niveau evenementen en wedstrijden. Deze evenementen en wedstrijden zijn vaak drukbezocht en zijn voor de sportliefhebber een ware inspiratie om ook Calisthenics te gaan beoefenen.Gezonde leefstijl brengt jong en oud in beweging
Calisthenics draait niet alleen om het sporten. Het is een combinatie van sporten en gezond leven. Hierbij eet men gezond en ongezonde zaken als roken, alcohol gebruik en drugs zijn hier geen onderdeel van. De sport wordt beoefend door jong en oud van 8 tot 60 jaar. Wat de sport zo aantrekkelijk maakt is dat iedereen mee kan doen op zijn eigen niveau.

Calisthenics draagt bij aan de gezondheid en leefbaarheid in de wijken
De Calisthenics parken hebben een positieve invloed op de wijken waar ze gerealiseerd zijn.Wekelijks komen er groepen mensen bijeen in het Calisthenics park om samen te sporten en elkaar te inspireren wat de gezonde leefstijl betreft. Tijdens de trainingen wordt er kennis en kunde betreffende de sport gedeeld en men ondersteunt elkaar bij het sporten. Deze positieve movement trekt ook bewoners uit de wijk aan. De sport draagt bij aan de wil om gezonder te gaan leven en meer te bewegen. Daarnaast levert Calisthenics  een bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijken.

Informatie/inschrijven
Meer informatie over de Calisthenics opleiding vindt je op de website van AALO Opleidingen.Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven. Overige informatie over Calisthenics vind je op de Facebook pagina “Calisthenics Project”

Lees meer over:

sport recreatie beweging opleiding
Deel dit bericht met je vrienden!