woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeesters willen collega Arno Brok als hun voorzitter

9 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht heeft goede kaarten om de officieuze 'hoogste burgemeester van Nederland' te worden. Het bestuur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) ziet in hem de gedroomde voorzitter.

De NGB is de beroepsvereniging van burgemeesters. De organisatie moest op zoek naar een nieuwe voorman omdat voorzitter Bernt Schneiders stopte als burgemeester.

Na gesprekken met kandidaten viel de keus van het bestuur op de Dordtse burgemeester. De Algemene ledenvergadering moet de benoeming van Brok nog wel goedkeuren.

Niet alleen zijn beroepsgenoten zien Brok graag als hun voorman. De burgemeester heeft ook nogal wat fans in het noorden van het land.

Zo begonnen Brok-bewonderaars in Friesland eerder dit jaar een actie om de burgemeester te laten uitroepen tot commissaris van de Koning.

Bron: RTV Rijnmond.

Tekst van de aanbeveling voor de burgemeesters voorzitter:

Donderdag 8 september 2016

Tijdens het NGB-najaarscongres (6 oktober) benoemt de algemene ledenvergadering de nieuwe voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. De functie kwam vacant omdat de huidige voorzitter, Bernt Schneiders, is gestopt als burgemeester van Haarlem. Het bestuur heeft nu de aanbeveling voor het voorzitterschap vastgesteld en beveelt Arno Brok, burgemeester van Dordrecht, aan als nieuwe voorzitter van het genootschap.

Eerder dit jaar stelde de ledenvergaderring een profiel voor de voorzittersfunctie vast en werden de burgemeesters uitgenodigd om zichzelf of een andere burgemeester te kandideren. Nadien heeft het bestuur een aantal gesprekken gevoerd en nu dus de aanbeveling vastgesteld. Het is aan de Algemene ledenvergadering om op 6 oktober de nieuwe voorzitter te benoemen.

Lees meer over:

burgemeester bestuur voorman
Deel dit bericht met je vrienden!