vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Tijdens de open monumentendagen opent Mak weer haar deuren

9 september 2016

DORDRECHT - Van Pieter en Mariette Jorissen-De Raadt van A.Mak Kunst en Antiek uit de Visstraat ontvingen we het volgende: "Na een hectische tijd met het afronden van de laatste veiling, de overdracht van het historisch archief vanaf 1825 aan het regionaal archief en de gewone werkzaamheden met taxaties voor assurantie, verdeling en successie. Werkzaamheden die als vanouds gewoon blijven bestaan en waar u altijd bij ons voor terecht kan, onder de naam Mak Kunst- en Antiek sinds 1839.

Daarnaast waren er proefopnames bij Avro’s Tussen kunst en kitsch en is Pieter Jorissen na uitgebreide keuring toegevoegd aan het team specialisten 19 en 20e eeuwse schilderkunst.

Tot slot zijn wij druk geweest met de invulling en nieuwe functie van ons rijks monumentale pand aan de Visstraat.

Met trots willen wij u hierbij het Verkoop Lokaal Mak presenteren. Wij haken daarmee in op het idee waarmee de gebroeders Mak van Waay in 1901 het huidige pand lieten bouwen. Een multifunctioneel gebouw in het centrum van Dordt, waar afhankelijk van vraag een aanbod ruimtes beschikbaar waren. Naast veilingen waren er culturele manifestaties, partijen, diners, exposities en toneel- en poppenvoorstellingen.

Tijdens de open monumentendagen opent Mak weer haar deuren in die geest met een Food Event. U kunt terecht voor uw dagelijkse inkopen, maar ook even neerstrijken voor een goede kop koffie van de De Stadsbranderij Dordrecht of thee met patisserie, chocolade of ijs van Arthur Tuytel. Voor de liefhebbers van hartig is er een glas wijn van Wijnhuis Nr. 167 of regionaal gebrouwen bier van Ramses met mooie ambachtelijke kaas van Booij kaasmakers uit Streefkerk en lekker brood van Jordy’s Bakery. Dit alles in de persoonlijke sfeer en entourage die u van ons gewend bent. Tot deze entourage behoort de oorspronkelijke lambrisering die nog aanwezig bleek te zijn achter de board betimmering. Wij hopen u allen weer te mogen ontvangen en bij te praten, maar vooral om u deelgenoot te maken van het “nieuwe oude Mak” de plaats waar men elkaar ontmoette en ontmoet." Tot zover het bericht van Pieter en Mariette Jorissen-de Raadt.

Deel dit bericht met je vrienden!