maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

Laat je verrassen in de Duurzaamheidswinkel

9 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Donderdag 15 september opent wethouder Rik van der Linden een pop-up Duurzaamheidswinkel in de Berckepoort. Drie maanden lang kunnen geïnteresseerden in de winkel tips en advies krijgen hoe je thuis heel eenvoudig energie kunt besparen. In de winkel zijn ook voorbeelden van energiebesparende producten te vinden, zoals ledlampen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop of bijvoorbeeld een warmte-koudepomp.
Wethouder van der Linden: "Geld besparen én iets goeds doen voor het milieu: wie wil dat nu niet?! Door energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken doe je het allebei. Maar veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Wij willen als gemeente onze inwoners helpen door die drempel te verlagen in de Duurzaamheidswinkel."

Duurzame partners
De Duurzaamheidswinkel is een initiatief van de gemeente Dordrecht, maar is alleen mogelijk dankzij de samenwerking met allerlei duurzame partners in de stad. Naast medewerkers van de gemeente draaien onder andere energieambassadeurs en vrijwilligers van Drechtse Stromen vrijwel dagelijks mee in de winkel. Zij adviseren Dordtenaren graag over de mogelijkheden om energie te besparen. En die mogelijkheden zijn er voor iedereen, ongeacht de woonsituatie of het budget.

Activiteiten
In de Duurzaamheidswinkel organiseren onze duurzame partners de komende maanden verrassende activiteiten. Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert activiteiten voor schoolkinderen, Platform Duurzaam Dordrecht organiseert de cursus Watervriendelijke Stadstuin, Cirkellab organiseert een Open Lab en ook het Repair Café komt langs in de Duurzaamheidswinkel.

Lees meer over:

duurzaam winkel activiteiten
Deel dit bericht met je vrienden!