zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Oranje Fonds helpt Nitzana-Vrouwenopvang verder op weg: 'Ondersteuning met € 10.000 voor opstart'

6 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Midden in de vakantie kreeg Nitzana – Vrouwenopvang van het Oranjefonds het bericht dat het Nitzana ondersteunt met tienduizend euro voor de verbouwing en inrichting van haar accommodatie voor vrouwenopvang. In januari 2017 zal Nitzana haar deuren openen voor de opvang en begeleiding van 10 vrouwen.

“Deze ondersteuning van het Oranje Fonds is een geweldige steun in de rug.”, aldus Cobi Nieuwkoop. Cobi heeft het voortouw genomen om dit initiatief van de grond te trekken. Cobi: ‘Als je op deze manier wordt geholpen, is dat een grote bemoediging. Er is nogal wat voor nodig om een bestaand pand, de Nieuwkerk in Dordrecht, geschikt te maken voor de opvang van tien vrouwen. De kamers hebben een facelift gekregen: de wanden, de vloeren de gezamenlijke ruimtes hebben een grondige opknapbeurt gehad en dat was ook hard nodig.’

Nitzana heeft van nog veel meer kanten ondersteuning gekregen. Zo zijn er veel vrijwilligers die meehelpen om de het pand zo goed mogelijk in te richten. Daarnaast ontwikkelen zich steeds meer goede contacten met organisaties in de wijk.

Ook het overleg met de Gemeente Dordrecht en de Sociale Dienst Drechtsteden is constructief. Cobi: ‘De Gemeente ziet de meerwaarde van Nitzana. Als inwonend echtpaar zijn we nauw betrokken bij onze bewoners en tegelijk hebben ze een eigen woonvoorziening.’

Het Oranjefonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zicht inzetten voor een ander. Het Oranje Fons wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van Het Oranje Fonds.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang. De verwachting is dat in januari 2017 Nitzana haar deuren definitief zal openen voor de opvang van tien vrouwen, die tijdelijk ondersteuning nodig hebben om op weg te worden geholpen naar zelfstandigheid. Meer informatie is te vinden op de website: www.Nitzana.nl

Deel dit bericht met je vrienden!