zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Vluchtelingen debat centrraal maandag 5 september in Dordtse Johan de Witt lezing

4 september 2016

DORDRECHT - In het Energiehuis in Dordrecht is maandagavond 5 september een lezing en een debat over de vluchtelingen. Om half acht gaat ketel 1 open voor en om acht uur zal discussieleider Bram Verbrugge (ook bekend als chef van Ad De Dordtenaar) de lezing en het debat in goede banen gaan leiden.

De organisatie ligt wederom bij de Dordtse Academie.De stichting geeft informatie in het volgende bericht

Johan de Wit/Mythbusters

Mythen en feiten over het asielzoekersbeleid!

Nederlandse gemeenten draaien op voor alle kosten voor de opvang van asielzoekers.

De gemeente Dordrecht kan worden verplicht honderden vluchtelingen op te vangen.

Zomaar twee stellingen over het vluchtelingendebat, maar zijn ze waar of niet waar?

Tijdens de Johan de Witt-lezing 2016 gaan we met onze hoofdgast Time Kaptein in gesprek over de vluchtelingencrisis. Is de crisis onder controle of komt de Nederlandse samenleving onder druk te staan door de toestroom van duizenden asielzoekers? De tegenstellingen in het debat zijn groot, de discussie loopt vaak hoog op. Maar het gevaar van onjuiste informatie ligt op de loer. Time Kaptein gaat duidelijkheid scheppen en zal enkele stellingen voor ons ontrafelen zoals in het bekende tv-programma MythBusters gebeurt. Wat is mythe en wat is waar? U bent van harte welkom om een stelling in te brengen. Dat zullen ook de leerlingen van het Johan de Witt-gymnasium doen.

Time Kaptein (44) werkt als beleidsadviseur voor staatssecretaris Dijkhoff op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met zijn ervaring bij de IND, waar hij besliste over individuele asiel-verzoeken, en zijn kennis over de huidige wetgeving is hij voor Dijkhoff de ideale man om het asielbeleid uit te leggen. Hij was b.v.  nauw betrokken bij het bed-bad-broodakkoord en houdt hij de ontwikkelingen in Europa zorgvuldig in de gaten. Time Kaptein zal als ambtenaar geen politieke mening vertegenwoordigen. Dankzij zijn inhoudelijke verdieping en feiten pogen we duidelijkheid te scheppen in het debat.

Wij ontvangen u graag op maandag 5 september vanaf 19.30 uur in Ketel 1 in het Energiehuis aan de Noordendijk 148 te Dordrecht. De aanvangstijd is 20.00 uur. Rond 21.45 uur weten we wat waar is en wat niet. Wij zien uit naar uw komst!

De toegang is gratis. Parkeren kunt u in de parkeergarage van het Energiehuis.

De avond staat onder leiding van bestuurslid Bram Verbrugge.

Deel dit bericht met je vrienden!