zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

Gemeenteraad plaatst opnieuw ideeenbussen in wijken

1 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week zijn in zes wijken in Dordrecht ideeënbussen geplaatst waar wijkbewoners hun 'Idee voor de raad' in kunnen doen. Dit jaar staan de bussen in Dubbeldam, Nieuw Krispijn, Centrum, Reeland, Stadspolders en De Staart. Vorig jaar stonden de bussen in de andere wijken.
Daarnaast heeft de raad een digitale ideeënbus geopend op deze website.

veiling ideeën aan de raadOp 10 september kunnen raadsleden de ideeën adopteren via een openbare veiling in de Raadzaal van het Stadhuis. Indieners van ideeën kunnen hier hun idee toelichten.

Inwoners zijn van harte welkom op zaterdag 10 september naar het Stadhuis te komen. De veiling is van 12.00 tot 14.00 uur in de Raadzaal van het Stadhuis. Het Stadhuis is die dag ook geopend in verband met Open Monumentendag (vanaf 10 uur).

Activiteiten 'Week van de Democratie'
Scholen zijn evenals vorig jaar uitgenodigd om het Democracity-spel van Prodemos te spelen op het Stadhuis. Leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool doen met dit spel ervaring op over hoe de lokale democratie werkt.

Cursus gemeenteraad
Daarnaast volgen ruim 140 inwoners in de Week van de Democratie de cursus 'Gemeenteraad, is dat wat voor mij?'.

Lees meer over:

staart krispijn Reeland dubbledam
Deel dit bericht met je vrienden!