Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Uitvoering Landbouwweg van start in nieuwe Dordtse Biesbosch

30 augustus 2016

DORDRECHT - Deze week wordt gestart met de uitvoering van de volgende fase van de zogenaamde landbouwweg in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. De weg gaat de Oude Veerweg met de hoek Vlaakweg / Wieldrechtse Zeedijk verbinden. De weg ontlast hiermee de Wieldrechtse Zeedijk van zwaar (landbouw)verkeer.

De aannemer begint met het plaatsen van een noodbrug over de leidingen van Evides, AirLiquide en Gasunie nabij de Bovenkil. Daarna wordt grond voor de weg en sloten in de directe omgeving uitgegraven. Op de route waar de weg komt worden grote hoeveelheden zand en puin aangebracht om de ondergrond voor te belasten. Deze voorbelasting is nodig om toekomstige verzakkingen te voorkomen. Na ongeveer drie maanden wordt het overtollige voorbelastingmateriaal verwijderd en kan de aannemer beginnen met asfalteren en afwerken van het wegdek.

Lees meer over:

wieldrechtse zeedijk vlaakweg
Deel dit bericht met je vrienden!