Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

DEAL! Drecht Cities ondertekent lange termijn contract met gemeenten

25 augustus 2016

DORDRECHT - De Drechtsteden hebben DEAL! Drecht Cities tot 2020 opdracht gegeven de gezamenlijke economische promotie en acquisitie te verzorgen. Het lange termijn contract voorziet in de financiering en vormgeving van de taak om gezamenlijk meer bedrijven naar de regio te halen. Daarbij ligt de focus voor de gemeenten op de maritieme en logistieke sector.  De ondertekening door DEAL! en de verantwoordelijk wethouders vond plaats op donderdag 25 augustus te Dordrecht.

Volgens coördinerend wethouder Richard Korteland is dit een belangrijke stap voor de regio. ‘De gemeenten geven hiermee aan toegevoegde waarde te zien in een gezamenlijke aanpak van de acquisitie. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat we de krachten bundelen en uiteindelijk ook er in slagen meer bedrijven binnen te halen.  Met als uiteindelijk doel meer banen.’

De samenwerking heeft een looptijd tot 1 januari 2020.  Directeur Martin Bloem is daar blij mee:  ‘We hebben een duidelijke opdracht, die met name is gericht op het aantrekken van bedrijven van buiten de regio. Om dat te bereiken starten we binnenkort een internationale promotiecampagne welke ook ondersteund wordt door de bedrijven. Het is voor ons en onze partners, waaronder Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D), bijzonder belangrijk dat we zekerheid hebben over de toekomst. Investeren is nu eenmaal geen korte termijn business’.

Foto ondertekening van links naar rechts, Martin Bloem-Directeur DEAL!, Wethouder Mos-Dordrecht, Wethouder Verheij-Alblasserdam, Wethouder Tanis-Sliedrecht, Wethouder Flach-Hendrik-Ido-Ambacht en Wethouder Korteland-Papendrecht.

Lees meer over:

deal ondertekening promotie
Deel dit bericht met je vrienden!