Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Poppenhuis op tournee door ziekenhuis

24 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het GROOT! Dordts Poppenhuis, dat museum Huis Van Gijn samen met bezoekers bouwde, is op tournee door het Albert Schweitzer ziekenhuis. De sleutel van het ruim twee meter hoge speelhuis werd in april symbolisch overhandigd aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. Vanaf deze week is het voor bezoekers te bewonderen op de polikliniek geriatrie.

De bouw van het GROOT! Dordts Poppenhuis was onderdeel van een tentoonstelling in Huis Van Gijn. Het casco van het huis is ontworpen door de Dordtse kunstenaar Erik Sep. Voor de inrichting ervan werden door bezoekers allerhande oud meubeltjes, stukjes stof en restjes behang gedoneerd. In workshops – voor zowel kinderen als volwassenen – kreeg het poppenhuis zijn uiteindelijke vorm.

Deel dit bericht met je vrienden!