Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Start campagne 'De Scholen zijn weer begonnen"

17 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  De campagne 'De scholen zijn weer begonnen' start op dinsdag 23 augustus, de tweede schooldag na de vakantie, met een speelse maar educatieve actie op de parkeerplaats van FC Dordrecht.

Juist na de zomervakantie vallen er 15% meer verkeersslachtoffers onder jonge kinderen dan door het hele jaar heen. Vaak gaat het dan om kleine oorzaken die grote gevolgen hebben. Alle weggebruikers moeten immers na een rustige zomerperiode in het verkeer weer flink aan elkaar wennen.

Om iedereen bewust te maken van deze risico’s organiseert de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) dit jaar de verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ in samenwerking met de gemeente Dordrecht, de hulpverleningsdiensten, EHBO Dordrecht, VVN en anderen.

Aftrap
Rik van der Linden, wethouder Verkeer en ambassadeur Verkeersveiligheid regio Drechtsteden, verzorgt de aftrap. De actie start om 19.00 uur. Iedereen is vanaf 18.45 uur welkom op de parkeerplaats bij FC Dordrecht, ingang Reeweg Oost in Dordrecht.

Theatermaker Johan Cahuzak treedt op als presentator. De organisatie verwacht meer dan 600 kinderen, ouders en andere belangstellenden. De kinderen van de basisscholen worden 23 augustus op school uitgenodigd voor de actie. Het wordt aangeraden om op de fiets te komen.

Lees meer over:

scholen theater
Deel dit bericht met je vrienden!