Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Café Society: de nieuwe Woody Allen in The Movies

8 augustus 2016

DORDRECHT -  Na een zeer succesvolle voorpremière in de Museumtuin gaat vanaf 11 augustus de nieuwe romantische komedie van meesterregisseur Woody Allen draaien: Café Society. Het is een sprankelende love-story en een familiekroniek rond Bobby Dorfmann. Een jongen die zijn middenstandsbestaan in New York ontvlucht om het te gaan maken in Hollywood. Maar afgewezen in de liefde en teleurgesteld in de filmbusiness keert hij weer terug naar zijn New Yorkse nest. Maar daar is inmiddels veel veranderd.

De film speelt zich af in het New York en Hollywood van de jaren 1930. Het is een ode aan het rijke en swingende bar- en clubleven van die jaren. Dat maakt de film visueel en muzikaal heel weelderig. In het afgelopen Filmfestival van Cannes werd de film heel goed beoordeeld. Ook nieuw in Dordrecht is een intiem Spaans drama: El Olivo. Een melancholisch en ontroerend verhaal over een kleindochter die besluit om het verdriet van haar opa te stoppen door een 1000-jaar oude olijfboom weer terug te brengen naar het landgoed van de familie.

Lees meer over:

movies woody Allen El Olivo
Deel dit bericht met je vrienden!