Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

DTC de Mol organiseert een goede doelen molentocht

5 augustus 2016

DORDRECHT -  Op zaterdag 27 augustus organiseert de DTC (Dordtse Toer Club) “De Mol”  de Goede Doelen Molentocht. Een gedeelte van de opbrengst van de Goede Doelen Molentocht zal worden geschonken aan het Ronald McDonald's vakantiehuis "De Kindervallei" te Houthem. Daar wordt een kinder-rolstoelvriendelijke speeltuin gerealiseerd waarbij DTC zich tot doel heeft gesteld om een rolstoel toegankelijke draaimolen mede te financieren.

De Goede Dolen Molentocht heeft standaard een afstand van 120 kilometer en komt langs de mooiste plekjes van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er is ook een kortere route van 80 km, voor wie wel sportief wil fietsen en 120 km te veel vindt. Voor de afstanden van 120 en 80 kilometer geldt dat het dragen van een fietshelm verplicht is en deze routes uitermate geschikt zijn voor de sportieve en recreatieve fietser.
Ook aan hen die nog een wat kortere afstand willen fietsen is gedacht. Daarvoor is een prachtige route van 40 kilometer door een mooi deel van de Alblasserwaard langs de riviertjes de Alblas en Graafstroom uitgezet en waarbij de molens van Kinderdijk zeker niet vergeten zijn.

Op alle routes is van veel moois te genieten. Te zien zijn de prachtige natuur met veenriviertjes, allerlei vogelsoorten inclusief de ooievaar en misschien -met een beetje geluk- de zilverreiger. En natuurlijk zijn er de talloze molens die in onze regio staan te bewonderen. De routes zijn allemaal volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn (haar) eigen tempo fietsen kan. Ook zal de volgauto van DTC van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) 3313 LL Dordrecht. De vertrektijden voor de 120 kilometer zijn tussen 08:00 en 09:00 uur. Die voor de 80 kilometer zijn tussen 09:00 en 10:00 uur en die van de 40 kilometer zijn tussen 10:00 en 11:00 uur. Tot ongeveer 16:00 uur zal het clubhuis geopend blijven.

De deelname aan de Molentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 voor de afstand van 120 kilometer, € 4,00 voor de afstand van 80 kilometer en € 3,00 voor de afstand van 40 kilometer. (NTFU-leden ontvangen een korting van € 1,00. Voor hen zal gebruik van het Scan & Go systeem worden gemaakt.). Een vrijwillige bijdrage van minimaal € 1,00 aan het goede doel wordt zeer op prijs gesteld. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig

Deel dit bericht met je vrienden!