Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Cafe nieuwe Bagatelle raakt vergunning kwijt

5 augustus 2016

DORDRECHT -  Café Nieuwe Bagatelle aan het Van Oldenbarneveltplein 93 blijft gesloten. Burgemeester Brok heeft de vergunningen (drank- en horeca, exploitatie, kansspelautomaten) ingetrokken en een terrasvergunning geweigerd. De burgemeester volgt daarbij het advies van de bezwaarschriftencommissie. Ook het bezwaar van de eigenaar tegen de tijdelijke sluiting van zes weken is ongegrond verklaard.

De reden voor de tijdelijke sluiting was een ernstig geweldsincident nabij het café op 17 mei 2015, waarbij twee gewonden vielen. Acht maanden eerder had de eigenaar al een waarschuwing gehad voor een ander geweldsincident nabij het café.

Intrekking
Voor de intrekking van de vergunningen zijn een paar redenen. Ten eerste betekent de sluiting van meer dan een maand automatisch dat de leidinggevenden niet meer aan de wettelijke eisen voor het houden van een  horeca-inrichting voldoen. Daarnaast was er sprake van slecht levensgedrag van de eigenaren, ook een reden tot intrekken van de vergunning. Tenslotte heeft de burgemeester rekening gehouden met een groot aantal klachten over geluidsoverlast, die ook diverse keren door de omgevingsdienst is waargenomen.

De eigenaar kan nog bij de rechtbank in beroep gaan tegen zowel de tijdelijke sluiting als de intrekking van de vergunningen.

Deel dit bericht met je vrienden!