Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse smokkeldrank toch op Palm Parkies

3 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordtse festivalgangers hebben het er moeilijk mee. De gratis toegankelijke concerten Palm Parkies zijn tijdelijk in het Weizigtpark, in plaats van het Wantijpark. En daarbij komt ook het dit jaar ingestelde verbod op meegebrachte alcoholische dranken.

Bij de ingang wordt gecontroleerd op meegebrachte alcohol. Wie toch wil drinken op het festival terrein moet tegen betaling zijn drankjes kopen.

Volgens Bessy van Dijke, eventmanager van Palm Parkies stond de financiering van het gratis toegankelijke festival onder druk. "Er moest iets gebeuren, we moesten mensen zover krijgen om bij ons de drankjes te komen kopen, jammer genoeg hebben we daarom harde regels moeten invoeren."

Op de Bredase editie van Palm Parkies wordt het meegebrachte drankje wel gedoogd, omdat bezoekers daar toch wel drankjes aan de bar kopen, zegt Van Dijke.

Onder festivalbezoekers wordt gemopperd over het drankverbod: "Een Dordtenaar neemt zijn eigen drinken mee, dat is nou eenmaal zo. Of het nou een biertje is of een flesje wijn", zegt een bezoeker, die ook constateert dat het dit jaar minder druk en minder gezellig is dan andere jaren.

Twee andere bezoekers hebben zelf maatregelen genomen om onder het meeneemverbod uit te komen. De één houdt een diepvrieszakje omhoog met daarin witte wijn en een rietje. "Een soort katheter"roept de festivalbezoekster trots over haar smokkelwaar.

Een ander heeft whisky binnengesmokkeld, maar hoe wil hij niet zeggen. "Dat is het geheim van de smid anders kom ik er volgende week niet meer in. Ik doe het om de kosten te drukken. Proost".

Bron: RTV Rijnmond.

Deel dit bericht met je vrienden!