Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Hennepvelden ontdekt in de Biesbosh

28 juli 2016

DORDRECHT -   In de Biesbosch in Dordrecht zijn woensdagmiddag 3 grote hennepvelden ontdekt door de wijkagent aldaar en personeel van Staatbosbeheer.

Zij waren de velden op het spoor gekomen nadat personeel van de politiehelikopter op ver zoek van Staatsbosbeheer foto’s had gemaakt van dat gebied. Dit omdat de ecologische schade, aangericht door het aanleggen van hennepvelden in deze gebieden groot is.

Het was een ware survivaltocht om bij de velden te komen, waarbij zelfs bomen moesten worden beklommen. Na enige tijd werd een veld gevonden en tot verbazing van de onderzoekers werden er ook drie mannen aangetroffen, die bezig waren planten te rooien.

De mannen werden aangehouden en na enig speurwerk werden er nóg twee velden gevonden. In totaal stonden er zo’n duizend planten in de velden.

Lees meer over:

biesbosch hennep
Deel dit bericht met je vrienden!