dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Vuurwapen en stroomstootwapen van straat, twee aanhoudingen

27 juli 2016

DORDRECHT/SLIEDRECHT -  In de nacht van maandag op dinsdag probeerden twee mannen weg te duiken voor de politie op de Javastraat. Dat viel vooral op en leidde tot de vondst van een vuurwapen en een stroomstootwapen. De Sliedrechters van 29 en 30 jaar oud zijn aangehouden.

Zicht vanaf de achterbank van een politie-auto ('s nachts)
Afgelopen nacht doken twee mannen bij het zien van een politiewagen achter een personenauto op de Javastraat in Dordrecht. De surveillerende agenten was dit niet ontgaan en zetten daarom de bus aan de kant voor een controle. Op dat moment sloeg het duo op de vlucht en ontstond een korte achtervolging door de wijk waarbij de mannen zich in eerste instantie wisten te verstoppen.

Vuurwapen en stroomstootwapen
Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er was ingebroken in de auto op de Javastraat, stelden ze daar alvast een onderzoek in. Sporen van een inbraak waren er niet, maar wel lagen bij de auto een vuurwapen en stroomstootwapen. In de tussentijd werd de wijk hermetisch afgesloten door de inzet van meerdere politieagenten. Ook de politiehelikopter nam deel aan de zoektocht. Uiteindelijk zag een agent een schim bewegen in een tuin aan de Reeweg-Oost. Daar bleken beide mannen zich verschanst te hebben.

In de tuin vond de politie ook nog een bivakmuts. Deze is, net als de wapens, in beslag genomen voor verder onderzoek. Het duo zit nog vast.

Deel dit bericht met je vrienden!