Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht de laatste Zeeuwse oefenwedstrijd gewonnen met 0-2

26 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Zaterdagavond heeft FC Dordrecht de laatste Zeeuwse oefenwedstrijd gewonnen met 0-2. De ploeg van De Nooijer had een gemakkelijke avond in Zierikzee.

Bij de Schapenkoppen was er een nieuw gezicht in de verdediging, Blake Thompson. De Australische verdediger is op proef in Dordrecht en hoopt een contract af te dwingen. Op het middenveld was Ricky van Haaren weer te bewonderen. Dordrecht had in de eerste helft het betere van het spel en maakte, na veel kansen niet benut te hebben, de 0-1 via Van Haaren. Met een mooi afstandsschot bracht de middenvelder de Dordtse ploeg op voorsprong. Daarna gebeurde er niet veel meer, Dordt kwam niet in gevaar en wist de volgende kansen niet in het net te leggen.

Pas na een uur spelen werd de score verdubbeld door Pisas. Na een mooi uitgespeelde aanval mocht de invaller de tweede van de avond maken. FC Dordrecht had het Zeeuwse elftal goed onder controle en de Zeeuwen konden weinig uitrichten. Coremans had nog knappe reddingen achter de hand om het Dordtse doel schoon te houden.
FC Dordrecht wisselde Klooster, Berenstein en Van Haaren, zij maakten plaats voor Hak, Pisas en Hilgen.

FC Dordrecht speelt zaterdag 30 juli nog een oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen FC Volendam.

Scoreverloop:

40′ 0-1 Van Haaren
62′ 0-2 Pisas

FC Dordrecht:
Coremans, Klooster, Thompson, Embrechts, De Nooijer, Van Haaren, Van Wermeskerken, Berenstein, Arias, Boogers en Daniels

Zeeuwse Elftal:
V. Dolder, De Nooijer, Bliek, Hollemans, Tukker, Rentmeester, Vd Dries, Willemse, Quist, Blomaard en Zwager

Tekst: Niels Beenakkers

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!