Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Riverside Car Classic zoekt bezitters klassieke auto's Drechtsteden e.o.

16 juli 2016

DORDRECHT/DRECHTSTEDEN - De Riverside Car Classic is een nieuwe klassiekerrit voor auto’s van 35 jaar en ouder in de Drechtsteden en omstreken. Hij vindt plaats op 10 september a.s. en heeft Dordrecht als startplaats. Eigenaren van klassieke auto’s genieten graag actief van hun bijzondere bezit. Vaak is de auto de katalysator van nieuwe contacten. Riverside Car Classic wil hiervoor een van A-Z verzorgde dag bieden.

Luxe vezorgde dag
Het idee om vanuit de Drechtsteden een nieuwe klassiekerrit te rijden, ontstond eind april. Met als gedachte dat er voor zo’n 5.000 bezitters van (jong-)klassieke auto’s in de regio zoiets niet is. Riverside Car Classic wil bezitters van deze auto’s met een luxe verzorgde dag samenbrengen. Harry Eskes, één van de oprichters: “Het motto van Riverside Car Classic is ‘ontspannen rijden, culinair genieten, informeel ontmoeten’. We willen een brug slaan tussen een mooie toertocht en het leggen van contacten; privé en zakelijk. De kansen die wij zagen, werden door ondernemers uit de regio - die we de plannen voorlegden – eigenlijk onderschreven. Want zij reageerden allen enthousiast.”

35 jaar en ouder
“Wat ook helpt zijn publicaties van afgelopen week over het zichtbaarder maken van het mobiel erfgoed”, vult mede-oprichter Ferry Dierckxsens aan. “Met onze volledig verzorgde insteek, bieden we iets anders dan anders. Dit eerste jaar hebben we alvast een schitterende tocht uitgezet. En we gaan op hoog niveau lunchen. Riverside Car Classic is met nadruk géén wedstrijd, maar uiteraard gaan we wel diverse prijzen toekennen. Denk aan beste auto, beste dames-equipe, leukste kleding en dat soort zaken. Bezitters van een klassieker van 35 jaar en ouder kunnen zich inschrijven via de website www.car2business.nl. De inschrijving sluit 12 augustus a.s., deelname kost € 175,- per equipe van twee personen waarbij alle extra’s inbegrepen zijn. Maar dit evenement is natuurlijk een lekkere onderbreking om even af te kicken van de eerste werkweken na de zomervakantie. Wij organiseren de rit als stichting Car2Business.”

Foto: Anke Bot Fotografie.

Deel dit bericht met je vrienden!