Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Sportraad nieuwe stijl in oprichting

13 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht krijgt een sportraad nieuwe stijl. Het college heeft zeven nieuwe leden tot lid van de sportraad in oprichting benoemd. De nieuwe sportraad adviseert het college over sport in Dordrecht en gaat een belangrijke rol vervullen in het samen met de stad vormgeven van de sport.
Het college heeft eerder de contouren voor de sportraad nieuwe stijl geschetst. De nieuwe sportraad is proactief, agenda zettend, adviserend en heeft een brede focus op sportief Dordrecht. De komende periode gaan de nieuwe leden, samen met de gemeente aan de slag in het verder vormgeven en invullen van hun rol.

Bevorderen sportklimaat
Wethouder Reynvaan (Sport): ‘Ik ben verheugd met de benoeming van de nieuwe leden die de Dordtse sportwereld in de breedte vertegenwoordigen. Het is een kleurrijk gezelschap. De nieuwe sportraad heeft vanzelfsprekend ruimte voor eigen invulling om het sportklimaat voor Dordtenaren te bevorderen voor sportbeoefening en –beleving.' De sportraad adviseert het college gevraagd en ongevraagd over belangrijke sportonderwerpen. De adviezen van de sportraad worden meegenomen in de besluitvorming van het college.

Samenstelling
Voor de samenstelling van de eerste sportraad nieuwe stijl is een speciale werving- en selectiecommissie, onder aanvoering van kwartiermaker Joost Schavemaker aan de slag gegaan. De door het college geschetste contouren vormden de leidraad in de selectie van nieuwe leden. Daarnaast is gelet op een gevarieerde samenstelling van leden om sportief Dordrecht, op een slagvaardige manier, in de breedte te kunnen vertegenwoordigen. De nieuwe sportraad zal contacten onderhouden met sporters, sportaanbieders, maatschappelijke instellingen, ondernemers en de gemeente om te weten en te delen wat er speelt op sportief gebied en om samenwerkingen te bevorderen. Hoe zij dat doen is onderwerp in de verdere invulling van de rol die de nieuwe sportraad samen met de gemeente gaat uitwerken. Beoogd voorzitter Leen van der Klis: 'Ik kijk uit naar een boeiende samenwerking binnen het nieuwe team en met allerlei sportpartners in de stad om samen te werken aan het verbeteren van het sportklimaat in Dordrecht. Het team kent een gevarieerde samenstelling en is zeer gedreven om vanuit de verschillende achtergronden met nieuwe ideeën te komen. Zo hopen we een frisse sparringpartner voor de sporttoekomst van Dordrecht te worden.'

Vorig jaar is het Dagelijks Bestuur van de sportraad afgetreden. De rol, structuur, alsmede de samenwerking van de sportraad met verenigingen, sportbonden, sportorganisaties, inwoners, het Sportbedrijf en gemeente waren al geruime tijd onderwerp van gesprek. Bij zowel de sportraad als de gemeente was hierdoor een dringende behoefte ontstaan, over te gaan op een nieuwe vorm van sportadvisering vanuit de stad.

De sportraad nieuwe stijl gaat in op 19 september 2016.

 

Lees meer over:

gemeente sportraad sportklimaat
Deel dit bericht met je vrienden!