Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Filmplezier in de zomervakantie

11 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het filmplezier in de zomervakantie wordt deze week verder vergroot. De omzwervingen van Sid, Manny en Diego in de ijstijd krijgen een vervolg. In Ice Age 5: Collision Course achtervolgt eekhoorn Scrat zijn eikel tot in de ruimte. Daar veroorzaakt hij kosmische explosies, die een grote meteoriet naar de aarde sturen. Deze bedreiging van hun bestaan zet de kudde in beweging. Nieuwe werelden, ontmoetingen en avonturen komen op hun pad. Te zien in NL en OV-versies.

Niemand minder dan Steven Spielberg maakte een nieuwe filmbewerking van Roald Dahl’s beroemde kinderboek De GVR. Sofie komt terecht in Reuzenland. Samen met de raar pratende GVR moet ze voorkomen dat de 9 kwade reuzen steeds meer kinderen gaan opeten.

Samen met de Bibliotheek organiseert The Movies de GVR-Challenge: een leuke schrijfwedstrijd voor alle jonge mensbaksels. Maak een eigen schrijfsel over iets waarvan je wel eens droomt. Stop er minstens 3 zelfverzonnen fantasiewoorden in. Lever je schrijfsel in bij The Movies en ontvang 2 filmkaartjes (kind of jeugd) voor de prijs van 1. Op zaterdag 3 september worden de 10 beste schrijfsels voorgelezen in de Bibliotheek.

 

Deel dit bericht met je vrienden!