Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Oude en nieuwe Biesboschboeken

11 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Biesboschboeken zijn er in veel genres, want over dit tot de verbeelding sprekende natuurgebied zijn in de loop der tijd veel boeken verschenen.

Streekromans, fotoboeken, natuurgidsen, cultuurhistorische en topografische werken en wetenschappelijk uitgaven. De oudst bekende publicaties over de Biesbosch zijn al zo’n 200 jaar oud en er komen nog steeds nieuwe boeken bij. Over de Biesbosch raakt men immers nooit uitgeschreven.

Voor Biesbosch-literatuur bestaat nog altijd een groeiende belangstelling en ook naar de oudere uitgaven is nog grote vraag.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft het Natuur Informatie Centrum van de Stichting Natuur- en Vogelwacht het Biesbosch-antiquariaat opge- richt. Momenteel heeft men hier meer dan veertig titels op voorraad. Van sommige boeken is er maar één exemplaar beschikbaar, van andere publicaties zijn er enkele meer. Deze Biesbosch-boeken kunnen bijna tegen kostprijs geleverd worden, want er wordt slechts met kleine marges gewerkt, die volledig ten goede komen aan het Biesbosch-boekenfonds. Uit dit fonds worden nieuwe uitgaven over de Biesbosch bekostigd.

Het Biesbosch-antiquariaat/bookshop is gevestigd in natuur- en cultuurhistorisch museum “Twintighoeven, op het erf van hoeve Jong Dordrecht aan de Noorderelsweg 2B te Dordrecht.

Het centrum is geopend; op woensdagen van 10.00-16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.30-16.00 uur. Biesbosch-boeken zijn ook telefonisch (078-6.21.39.21) of per email: biesbosch@twintighoeven.nl te bestellen.

Lees meer over:

biesbosch boeken
Deel dit bericht met je vrienden!