Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Ziekenhuis Amstelwijck verhuist

7 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Ziekenhuis Amstelwijck staat vanaf eind dit jaar leeg. De laatste afdelingen verhuizen naar een nieuw multifunctioneel zorggebouw. Een koper voor het complex is nog altijd niet gevonden.

De afdelingen dermatologie en oogheelkunde verhuizen begin december naar de nieuwbouw naast locatie Dordwijk. Het Albert Schweitzer-ziekenhuis huurt daar een verdieping die met een luchtbrug is verbonden met het ziekenhuis. Het pand is nog niet klaar. De oplevering vindt plaats in oktober. Ook revalidatiecentra Rijndam en Crabbehoff, orthopedische hulpmiddelenleverancier Livit en fysiotherapie Fysioo huren ruimtes in het nieuwe gebouw.

Ziekenhuis Amstelwijck zou eigenlijk twee jaar geleden al worden gesloten, maar dat durfde het ziekenhuisbestuur niet aan. Nieuwbouw en verhuizing was toen te duur.

Amstelwijck is gestart als Diaconessenhuis Refaja. De eerste paal ging in 1967 de grond in. De opening vond plaats in 1970. Na een fusie in 1999 werd het onderdeel van het Albert Schweitzerziekenhuis.

De toekomst van Amstelwijck aan het van der Steenhovenplein is onduidelijk. Hoewel het complex al geruime tijd te koop staat, heeft zich nog geen koper gemeld.

Bron: RTV Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!