Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Vier miljoen extra voor openbaar vervoer

4 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Op initiatief van de SP trekt de provincie Zuid-Holland nog dit jaar vier miljoen euro uit om knelpunten in het OV aan te pakken. Het geld is vooral bedoeld om geschrapte lijnen en ritten waar wel behoefte aan is, weer te laten rijden.

De afgelopen jaren zijn er volgens de SP in bestaande en nieuwe concessies in de hele provincie knelpunten ontstaan in het openbaar vervoer.
Het gaat dan onder meer om opgeheven (scholieren-)buslijnen en om geschrapte ritten vroeg in de ochtend en ’s avonds laat, die met het extra geld kunnen worden heringevoerd.

Abonnement behouden
De vier miljoen wordt daarnaast gebruikt om de invoering van de nieuwe abonnementsvorm voor de hele provincie Zuid-Holland, het zogenoemde ‘Zuidvleugelproduct', voor de reiziger kostenneutraal te laten verlopen.

De invoering van het Zuidvleugelproduct staat gepland voor volgend jaar. Dankzij het SP-voorstel mogen reizigers hun huidige abonnement behouden, als het nieuwe Zuidvleugelproduct voor hen duurder uitvalt.

Voorjaarsnota
Het extra geld voor OV werd afgelopen woensdag vrijgemaakt bij de behandeling van de Voorjaarsnota in Provinciale Staten. Het SP-voorstel kreeg steun van CU-SGP, PVDA, CDA, D66, Groen Links, 50plus en VVD.

 

Lees meer over:

openbaar vervoer sp zuid-holland
Deel dit bericht met je vrienden!