donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Alexander Pechtold deze zomer gratis te horen in Dordrechts Museum

30 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens de zomermaanden is van 1 juli t/m 11 september de audiotour van de tentoonstelling Uit liefde voor de stad – Schatten uit Deventer, Leiden en Dordrecht in het Dordrechts museum gratis. In deze audiotour leidt de stem van D66 partijleider Alexander Pechtold de bezoekers van de tentoonstelling rond.

In Uit liefde voor de stad – Schatten uit Deventer, Leiden en Dordrecht komen de hoogtepunten uit de stedelijke collecties van Deventer, Leiden en Dordrecht samen in het Dordrechts Museum. Kunstvoorwerpen en historische objecten nemen de bezoeker mee in de verhalen van de stad. Een unieke tentoonstelling die het belang van stedelijke collecties onderstreept en zichtbaar maakt.

Alexander Pechtold, zelf ook kunsthistoricus, sprak de audiotour bij deze tentoonstelling in. Hoewel hij al wel wat ervaring heeft met campagnespotjes vond hij het inspreken van de tour een grote uitdaging. 'Het was voor mij wel weer iets nieuws om te doen en om mensen niet alleen met tekst maar ook met mijn stem geboeid te houden.'

De audiotour is af te halen bij de balie van het museum.

Uit liefde voor de stad
De tentoonstelling Uit liefde voor de stad – Schatten uit Deventer, Leiden en Dordrecht is t/m 11 september te zien in het Dordrechts Museum. Het is een initiatief van de Vereniging Rembrandt die zich al 132 jaar inzet  voor de versterking van de Collectie Nederland door musea te steunen bij belangrijke kunstaankopen. Uit liefde voor de stad is een samenwerking met de Vereniging Rembrandt, Deventer Verhaal en Museum De Lakenhal.

Lees meer over:

museum stem audiotoer schatten
Deel dit bericht met je vrienden!