maandag 25 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Biopics en premiere grote familiefilm (Filmladder week 27-2016)

29 juni 2016

DORDRECHT - Vooruitlopend op de vakantieperiode deze week de première van een grote familiefilm. Finding Dory 3D is een nieuw vissenavontuur na het spectaculaire bioscoopsucces in 2003 van Finding Nemo. Deze laatste film wordt opnieuw uitgebracht in een 3D-update. Beide films vertonen we op zo 3 juli als Nemo & Dory Marathon. Beleef de avonturen van Nemo en Dory op weg naar zelfstandigheid en geholpen door de sterke kracht van vriendschap.

Race is een biopic over de zwarte atleet Jesse Owens, die 4 x goud won op de Olympische Spelen van 1936. Voorbereiden op en deelnemen aan een wedstijd georganiseerd door het rassenhatende nazi-regime is een zware missie, maar met een triomfantelijk resultaat. Goede rol van Carice van Houten als fotografe/filmmaker Leni Riefenstahl.

Op Woe 8 juli om 20:30 uur is er weer het CINEFILIAAL. Deze week met The Man who Knew Infinity, ook een biopic over de vermaarde Indiase wiskundige Srinivasa Ramanujan. Een man van eenvoudige komaf die als vreemdeling moet leven in het Engeland van rond WO I, groeit dankzij zij grote gaven en zijn leermeester uit tot een spraakmakende wetenschapper.

Tot slot een uitgaanstip. Kom op zondagmiddag 3 juli naar onze Loungy Movies Sunday (en de Dordtse Boekenmarkt). Een heerlijke middag op ons terras met huisgemaakte taarten, DJ, BBQ en een heuse Filmmuziekquiz.

Lees meer over:

the movies cinema familiefilm
Deel dit bericht met je vrienden!