dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Duurzaamheidsfbriek ontvangt titel: 'Fieldlab Smart Industry'

28 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht heeft vorige week de titel 'Fieldlab Smart Industry' ontvangen. Vanaf nu is de Duurzaamheidsfabriek één van de 15 landelijke initiatieven die deze titel mogen voeren.

De stuurgroep van de landelijke taskforce Smart Industry - waarin FME, TNO, het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, Kamer van Koophandel en Nederland ICT vertegenwoordigd zijn – vindt de Duurzaamheidsfabriek bij uitstek een voorbeeld van een Fieldlab Smart Industry.

Maritieme innovaties
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ook versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry thema.

De Duurzaamheidsfabriek stimuleert de (maritieme) innovaties van het bedrijfsleven, technologie, robotica, ICT en duurzame exploitatie. Daarnaast is er de unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijs.

De Duurzaamheidsfabriek is een initiatief van de coöperatie Leerpark waarin gemeente Dordrecht en het Da Vinci College samenwerken.

In het najaar wordt de onderscheiding officieel uitgereikt.

MKB
Door de Fieldlabstatus krijgt de Duurzaamheidsfabriek meer mogelijkheden om innovaties tussen verschillende sectoren in het Midden en Kleinbedrijf (MKB) en het beroepsonderwijs te ontplooien. Het loket voor het MKB Katalysatorfonds is sinds kort ondergebracht bij de Duurzaamheidsfabriek. Tevens biedt het Fieldlab nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van hoger onderwijs.

Smart Industry
Bij Smart Industry draait het erom hoe ICT en nieuwe productietechnologieën toegepast kunnen worden om de maakindustrie te verbeteren. Door gebruik te maken van Big Data, 3D-printing, robotisering, kunstmatige intelligentie, automatisering, e.d. ontstaat een nieuwe industrie.

Lees meer over:

gemeente duurzaamheid titel
Deel dit bericht met je vrienden!