zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bedrijven in Drechtsteden halen de toekomst in huis

28 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In de regio Drechtsteden zijn 5342 leerbedrijven erkend die de vakmensen van de toekomst opleiden. Zij bieden mbo-studenten een stageplek of leerbaan zodat zij het vak ook in de praktijk kunnen leren. In het mbo wordt opgeleid voor beroepen als kapper, loodgieter of kok. Nu de zomervakantie er weer aan komt, ronden veel studenten hun stage af. Bedrijven en mbo-instellingen in Nederland hebben zo opnieuw geïnvesteerd in het opleiden van jonge vakmensen.

Ophalen van stages en leerbanen
Van 27 juni tot en met 1 juli 2016 bezoeken adviseurs praktijkleren van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zoveel mogelijk bedrijven in hun regio. Ze doen dit om ook voor volgend schooljaar weer zoveel mogelijk stages en leerbanen op te halen. Erkende leerbedrijven kunnen beschikbare plekken melden via www.s-bb.nl. Studenten kunnen vervolgens via Stagemarkt.nl een stageplek in hun regio en vakgebied zoeken. SBB is trots op bedrijven die meewerken aan het opleiden van vakmensen en roept bedrijven die nog niet opleiden op, zich te verdiepen in de voordelen van leerbedrijf zijn. Alle informatie hierover is te vinden op www.s-bb.nl/toekomstinhuis.

Wethouder Bert van de Burgt, Directeur Aart de Jong van Bouwmensen, Michel Molier van ROC Davinci en Marijke Heine van SBB brengen hun waardering uit naar diverse leerbedrijven.

Woensdag 29 juni vindt een ontbijtbijeenkomst plaats bij het Grand Café op het Leerpark in Dordrecht, waarbij leerbedrijven welkom zijn. Na een ontbijt met inspirerende sprekers over het belang van opleiden voor de toekomst eindigt wethouder Bert van de Burgt. Hij reikt het eerste bordje ‘Erkend leerbedrijf’ uit aan het leerbedrijf Grand Café van Drechtwerk, waar veel leerlingen worden opgeleid.

"Met het regionaal arbeidsmarktbeleid investeren de Drechtsteden in vakmensen voor de toekomst. Leren en werken wordt op verschillende manieren ondersteund. In de Duurzaamheidfabriek werkt het bedrijfsleven samen met het onderwijs; met branche organisaties als het SPG is Infratalent ontwikkeld. Het SBB is een belangrijke partner die ervoor zorgt dat in verschillende branches voldoende erkende leerbedrijven zijn. Deze leerbedrijven faciliteren op hun beurt dat jongeren en werkzoekenden tot volwaardige vakmensen worden geschoold voor de regio." (Bert van de Burgt, Portefeuillehouder regionaal arbeidsmarktbeleid)

De samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is hét loket voor leren in de praktijk. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Zo beschikken bedrijven nu en in de toekomst over vakmensen die ze nodig hebben. SBB erkent leerbedrijven, zodat studenten verzekerd zijn van een goede en veilige leeromgeving.

Deel dit bericht met je vrienden!