vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Rozenverkoper pikt geld bij bejaarde man (90)

28 juni 2016

DORDRECHT - Zaterdagochtend belde er een jongen aan bij een huis op het Dalmeyerplein om rozen te verkopen. Helaas bleek deze vrolijk bedoelde actie een babbeltruc. De politie weet wie de rozenverkoper is en hoopt hem zo snel mogelijk aan te houden.

Afgelopen zaterdag rond 9.30 uur kwam er een jongen bij het bejaardentehuis Sterrewiel in Dordrecht rozen aanbieden. Helaas was hij meer van plan dan alleen zijn eigen liefdesbloemen te verkopen, en praatte zich met een smoes de woning in. Hij kwam zogenaamd van de land- en tuinbouwschool en tijdens dit verhaal prikte hij zich aan de dorens van de rozen. De bejaarde man van 90 jaar, liet de jongen binnen en zocht een pleister. In de tussentijd nam de oplichter de portemonnee mee met een groot geldbedrag.

Slachtoffer van een babbeltruc? Doe altijd aangifte
De politie is een onderzoek gestart met behulp van camerabeelden en weet inmiddels om wie het gaat. Hopelijk kunnen agenten de oplichter zo snel mogelijk achter slot en grendel plaatsen.
Bent u ook slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel dan meteen 112 en doe altijd aangifte via www.politie.nl of 0900-8844.

Trap er niet in!
Kijk voor preventietips over babbeltrucs op www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Lees meer over:

politie rozen sterrewiel
Deel dit bericht met je vrienden!