donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Koerdische familie in Dordrecht belaagd om vlag

23 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het huis van een Koerdische familie in de Dordtse wijk Wielwijk is deze week bekogeld omdat er een PKK-vlag voor het raam hing. Er is een ruit gesneuveld.

De dochter van de familie is geslaagd en dus werden meerdere vlaggen voor het raam gehangen. Daar zat de vlag van de PKK bij, Koerdische Arbeiderspartij, die in Nederland op de lijst staat van terroristische organisaties.

Dinsdagavond kwam een grote groep Turkse mannen verhaal halen. Dit gebeurde na de voetbalwedstrijd tussen Turkije en Tsjechië. Ze kwamen met zo'n dertig auto's de straat in en stapten uit met Turkse vlaggen en stokken.

Bedreiging
De mannen eisten dat de PKK-vlag werd weggehaald. Er ontstond volgens de familie een zeer dreigende sfeer. Er werd gescholden en gedreigd de woning in de brand te steken als de vlag zou blijven hangen.

De familie besloot toen de politie te bellen. Midden in de nacht werd vervolgens de steen door de ruit gegooid. Het gezin lag net op bed.

Aangifte
Er is aangifte gedaan. De politie laat weten de zaak te onderzoeken. Agenten hebben geadviseerd de vlag weg te halen, maar dat is de familie niet van plan. De Koerdische gemeenschap in Dordrecht verzamelden zich woensdag bij de woning van de familie om hen een hart onder het riem te steken.

Het gezin zelf hoopt dat de gemeente Dordrecht de dialoog tussen de Koerdische en Turkse gemeenschap op gang kan brengen, zodat dit soort situaties niet meer ontstaan.

RTV Rijnmond

Lees meer over:

vlag wielwijk koerden
Deel dit bericht met je vrienden!