zondag 13 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kick-off van project Vogelbuurt belooft veel voor de toekomst

Kick-off van project Vogelbuurt belooft veel voor de toekomst

23 juni 2016

DORDRECHT - De croissantjes, broodjes, soep, koffie en humus staan klaar. Achter in de tuin zit een klein legertje mensen te luisteren naar elkaar en de toespraken. Tijdens de kick-off van het project Vogelbuurt op 22 juni zijn er tientallen mensen uit de buurt, maar ook de instanties weten de flatjes aan het Vogelplein te vinden. Er hangt enthousiasme in de lucht, en er zijn diverse vragen. Eén pand is voor ontmoeting, een ander voor activiteiten en in 3 pandjes kan worden gewoond.

“Is dit zonnebrandcreme?” De kinderen hebben de net geplaatste weggeefkast, tegen de woningen aan, al ontdekt. “Het is olie voor je huid, maar het is geen zonnebrandolie”, antwoordt de verslaggever. De jongen is even teleurgesteld, maar pakt dan de hark en ordent de grond om de kast. Binnen kan een meisje niet kiezen. “Wat zou ik nemen, een croissant, of een stroopwafel?” Het wordt de stroopwafel. “Morgen heb ik heel veel boeken voor de kast”, vertelt ze spontaan. “Het zijn kinderboeken die ik niet meer leuk vind.”“Maandag moeten de ideeën ingeleverd zijn”, vertelt Ifor, één van de initiatiefnemers. Die week gaan we ze beoordelen. Er zijn al veel ideeën. Sieraden maken, eten, heel veel eten. Dat is goed. Het is perfect dat we op een hoek zitten. We willen het open houden, dan kan iedereen zo aanlopen. In de tuin kunnen we een barbecue organiseren en er kunnen verjaardagen gevierd worden. Er kan heel veel.”

Op 24 juni om 10.00 uur kunnen de 5 pandjes nog bezocht worden. Kom daarvoor op die tijd naar Vogelplein 30. In de week van 4 juli worden de eerste initiatieven bekend gemaakt.

Zie ook:

Lees meer over:

Vogelplein weggeefkast
Deel dit bericht met je vrienden!