dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Pas op voor berenklauw

23 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In Dordrecht groeit op verschillende plekken berenklauw. De gemeente hanteert  een actief maaibeleid voor deze giftige plant. Toch waarschuwen we om vooral in de zomermaanden goed op te passen en deze planten niet aan te raken. Zowel bij mens als dier kan aanraking met de plant vervelende blaren veroorzaken.

Twee soorten
Berenklauw groeit in twee varianten: een grote en een kleine. Beide zijn giftig. Het advies is om beide planten niet aan te raken en kinderen en huisdieren erbij vandaan te houden.

Gemeente maait actief
We zijn bekend met de zogenoemde groeihaarden. Plaatsen waar berenklauw veel voorkomt zijn bijvoorbeeld op de Staart achter Bejaardencentrum 'De Merwelanden', Generaal Spoor pad, Smitsweg, Overkamppark, Visserstuin speeltuin, Achter Burgemeester Jaslaan en parkeerplaatsen Krommedijk.

Waar berenklauw veel voorkomt maaien we actief. We proberen zoveel mogelijk te maaien voordat dat de planten in bloei komen te staan en zaad vormen. Dat doen we om te voorkomen dat er meer bijkomen. Na het maaien groeien de planten vrij snel weer terug, dus we maaien meerdere keren om het onder controle te houden.

Deel dit bericht met je vrienden!