donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Cafe 'Het Smikkelhoekje' gesloten

23 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft Het Smikkelhoekje aan de Tesselschadestraat 33 in Dordrecht opdracht gegeven haar deuren te sluiten van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli 2016. Dit vanwege een vechtpartij die heeft plaats gevonden in de buurt van het café. Het was de tweede vechtpartij in korte tijd.

Van zaterdag 18 juli 2015 op zondag 19 juli 2015 heeft bij het café een vechtpartij plaats gevonden. De personen die betrokken waren bij de vechtpartij waren allemaal bezoekers van het café. Omdat de veiligheid op straat in gevaar is geweest, heeft de burgemeester besloten het café voor een week te sluiten. De eigenaar wordt verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van deze vechtersbazen.

Een half jaar daarvoor was er ook al een geweldsincident bij Het Smikkelhoekje. Daarvoor is toen een waarschuwing opgelegd. Omdat er in een korte tijd twee vechtpartijen zijn geweest, legt de burgemeester nu sluiting op. Gezien de lange tijd tussen het incident en de daadwerkelijke sluiting, is de sluiting van twee weken terug gebracht naar een week. Dat de bestuurlijke maatregel zo laat opgelegd wordt, heeft te maken met de zienswijzen die door de eigenaar naar voren waren gebracht.

De gemeente voert een consequent handhavingsbeleid. Als er geweldsincidenten plaatsvinden in of in de directe omgeving van een horeca-inrichting, dan treedt de gemeente daar tegen op. In de monitor Leefbaarheid en Veiligheid zie je dat het met de veiligheid in de wijk Oud-Krispijn beter gaat. Op veel punten scoort de wijk hoger dan een aantal jaar geleden. Deze stijging wil de gemeente graag voortzetten.

 

Deel dit bericht met je vrienden!