vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Humor gaat deze week in premiere (Filmladder week 26-2016)

22 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ma Loute is een komische slapstickfilm uit Frankrijk. De spanningen tussen rijk en arm worden bizar en luchtig geserveerd in de strijd tussen de families Van Peteghem en De Belforts als blijkt dat hun jongste dochter en oudste zoon iets te maken hebben met enkele mysterieuze verdwijningen in het Noord Franse kustplaatsje. Met Juliette Binoche.

De mix van lach en traan is mooi gevonden in de Zweedse film Een Man die Ove Heet. De oude knorrepot Ove is altijd streng en mopperig naar zijn buurtgenoten. Waarom eigenlijk? Nieuwe overburen laten hem de mooie kanten van het leven opnieuw ontdekken.

Voor jong en oud komt een animatieklassieker terug op het witte doek: Finding Nemo 3D. Omdat de langverwachte opvolger Finding Dory 3D in première gaat. Een nieuw avontuur ontstaat als Dory besluit haar onbekende familie te gaan opzoeken. Nemo en Marlin gaan mee. Op woe 29 juni de voorpremière van de NL-versie.

In het CineFiliaal op woe  29 juni om 20:30 uur Parched. Een brandactueel drama uit India. Vier vrouwen komen in opstand tegen de onderdrukkende machocultuur en de beklemmende oude tradities op het platteland. Hun onderlinge vriendschap maakt hen sterk.

Lees meer over:

the movies premieres cinema
Deel dit bericht met je vrienden!