zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Joyce Bertram bij Dordtse Koppen:

21 juni 2016 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Volgens vrijwilligerscoördinator Joyce Bertram leveren vrijwilligers een enorme bijdrage in de maatschappij en hebben zij grote invoed. Dat vertelt zij in de uitzending van Dordtse Koppen van dinsdagavond 21 juni. Op 29 september zal zij tijdens een TEDx-event in Dordrecht over dit thema spreken.

Joyce Bertram is al in haar tienerjaren begonnen met vrijwilligerswerk en inmiddels is zij vrijwilligerscoördinator. Vorig jaar sprak zij over het belang van vrijwilligers tijdens een TEDx-event in het Litouwse Vilnius. Joyce: "Met de evenementen waarmee ik bezig ben zie ik dat vrijwilligers een enorme bijdrage kunnen leveren en enorme invoed kunnen hebben en dat gezamenlijk heel groot kunnen maken. Veel mensen hebben het idee: je kunt er geen geld aan verdienen en mensen er niet voor betalen, dus daar komt vast niets van terecht. Maar als je het vanuit het vrijwilligersperspectief bekijkt, kun je heel veel spannende dingen doen en er veel mee bereiken."

De reden waarom mensen voor vrijwilligerswerk kiezen is volgens Joyce heel verschillend: "Er zijn mensen die op zoek zijn naar sociale verbanden, die ergens deel uit van willen maken. Er zijn ook mensen die op zoek zijn naar een nieuwe ervaring, die iets willen leren of doen dat ze nog nooit eerder in hun leven hebben gedaan. En er zijn mensen die iets willen creëren en iets willen bereiken."

Vrijwilliger Bert Spaans vertelt in de uitzending van Dordtse Koppen dat zijn reden om vrijwilligerswerk te doen, voortkomt uit zijn geloof. Vanuit de wens om iets voor z'n medemens te betekenen zamelt hij hulpgoederen in en brengt deze met een vrachtauto naar Oost-Europa. Bert doet dat inmiddels al meer dan 25 jaar. Onlangs kreeg hij hiervoor een lintje van burgemeester Brok. Bert: "Iedereen heeft in z'n werk een pluim nodig, een bemoediging voor het verschil dat je in de wereld maakt".

TED is een initiatief dat uit de VS is komen overwaaien. Mensen van verschillende achtergronden krijgen de gelegenheid om te vertellen over een bijzonder idee, initiatief of verhaal. Op 29 september is er weer een TEDx in Dordrecht. Joyce Bertram zal dan opnieuw spreken over het thema vrijwilligerswerk.

De uitzending van Dordtse Koppen is hier terug te zien: https://youtu.be/6iAiMqtcUIY of ga naar www.dordtsekoppen.nl.

Lees meer over:

dordtse koppen joyce bertram
Deel dit bericht met je vrienden!