donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

D66 gaat voor een Duurzaam Dordrecht

20 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In 2050 wil Dordrecht 100% energieneutraal zijn; de stand eind 2015 is 3%. Dat is kort samengevat de opgave waar we allemaal, alle Dordtenaren, voor staan. Er is veel te realiseren. In Parijs heeft in 2015 de klimaattop plaatsgevonden. De tijden van vrijblijvendheid zijn voorbij; daarom gaan we er gezamenlijk de schouders onderzetten.

Niet alleen op gebied van energiewinning, maar ook hoe we met ons afval omgaan of een andere vorm van vervoer kiezen. Immers Duurzaamheid speelt in ons hele leven en onze leefomgeving. Natuurlijk hoort de gemeente het goede voorbeeld te geven door initiatieven te ondersteunen, mede te realiseren of mogelijk te maken. D66 wil hier aan bijdragen.

Kortom genoeg werk te doen. Daarom probeert D66 Dordrecht dit thema een extra impuls te geven en presenteren we een 15-puntenplan voor een Duurzaam Dordrecht. De inspiratie hiervoor heeft D66 opgedaan in het land. Goede initiatieven, die al elders werken, zijn in onze stad ook het proberen waard. Ideeën zijn ook door onze leden aangereikt. Twee fractieleden doen mee aan het project van 100 personen die 100 dagen 100% afval scheiden.

Vanaf de kadernota zullen we voorstellen doen om deze punten te realiseren. Op vrijdag 24 juni tussen 13 - 17 uur presenteren we onze plannen aan de Dordtenaren vanuit een informatiekraam op de weekmarkt in het centrum.

 

Lees meer over:

duurzaam inspiratie d66
Deel dit bericht met je vrienden!