donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Portrettekenen voor kinderen tijdens de boekenmarkt

19 juni 2016

DORDRECHT -  Op de boekenmarkt op 3 juli vindt er van 13.00 tot 17.00 uur een Mini Mont Martre plaats. Mont Martre is een wijk in Parijs met veel kunstenaars en waar dagelijks portret wordt getekend. De kleine Dordtse variant vindt plaats op de Groenmarkt. Onder leiding van Diana van Hal kunnen kinderen portrettekenen in Parijse sferen. Bezoekers, familie of  vriendjes/vriendinnetjes kunnen zich laten portretteren door de deelnemende artiesten. Echte schildersezels staan klaar voor de jonge kunstenaars en op kleedjes kunnen ze hun kunst laten zien en verkopen als echte Parijse kunstenaars. Trés interessant! Deelname aan dit evenement is gratis. Het Mini Mont Martre is een nieuw initiatief van Diana van Hal en Wilma Verhoeven.

Kindermarkt
Voor de deuren van de Kinderboekwinkel de Giraf zal bovendien een speciale kindermarkt ingericht worden met kraampjes vol boeken, speelgoed en andere spullen.

Oefenen
Een week voor de boekenmarkt, op zondag 26 juni van 13.00 tot 14.30 uur kunnen de deelnemers van de Mini Mont Martre zich vast oefenen in de kunst van het portretteren en tekenen van cartoons in het atelier van Diana van Hal. Aanmelden kan, maar je mag ook gewoon binnenlopen en meedoen. Mail: dianavanhal@planet.nl of bel 0628480585. De kosten van deze middag zijn 5 euro en het atelier is te vinden aan Singel 222 .

.

Deel dit bericht met je vrienden!