Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Haringparty aan laatste 50 kaarten toe

17 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Haringparty Dordrecht is aan haar laatste 50 kaarten toe. Het verwachte mooie weer en de kwaliteit van de Hollandse nieuwe hebben de kaartverkoop een boost gegeven, meldt de organisatie. De achtste editie van deze Dordtse traditie vindt op donderdag 23 juni plaats bij de Koninklijke Dordtsche Roei– en Zeil Vereeniging aan het Wantij en wordt georganiseerd door de Lions Dordrecht MM. De laatste kaarten zijn voor 29,50 online te koop via haringpartydordrecht.nl.

Vanaf 15 juni zijn de Hollandse nieuwe weer in het land. Het panel van deskundigen van het Visbureau, met onder andere topchef Ron Blaauw, bestempelde de oer-Hollandse zilte lekkernij als ‘super’. “Wanneer je al bij de start van het seizoen een mooie Hollandse Nieuwe met een vetpercentage van ruim twintig procent kunt bieden, dan is dat gewoon super”, aldus aldus Peter Koelewijn, voorzitter van het panel. “De verwachte hoge temperaturen voor donderdag, spelen ongetwijfeld ook mee in de goede kaartverkoop dit jaar”, vult Pamela van der Kruk, organisator namens de Lions vereniging, aan.

De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Kledingbank Dordrecht. In de afgelopen vijf edities werd zo’n 60.000 euro opgehaald.

Over Lions Dordrecht MM
Lionsclub Dordrecht MM is de jongste van de drie Dordtse Lions verenigingen. Daarnaast is het de enige Lions Club in Dordrecht die open staat voor vrouwen. Opgericht in 2001, is de doelstelling enerzijds om een bijdrage te leveren aan de lokale en nationale gemeenschap. Anderzijds zijn sociale ontplooiing, horizonverbreding, vriendschap en gezelligheid de uitgangspunten.

Deel dit bericht met je vrienden!