Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Verhalenwedstrijd voor Dordrechts Winterboek

16 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Begin november verschijnt het Dordrechts Winterboek. Dit kijk-, lees- en doeboek voor volwassenen wordt geleverd als 'boek-in- blik' met op het blik winterse tekeningen van Jan Hensema. Aan het boek is een verhalenwedstrijd gekoppeld.

Het Dordrechts Winterboek staat vol Dordtse verhalen, puzzels, winterse knutseltips voor in en om het huis en zelfmaakideeën. Bovendien is het ook een kookboek met veel lekkere wintergerechten. Alle gerechten hebben humorvolle Dordtse namen. Fotograaf Machiel Mol voorzag de 'reseppies' van prachtige foto's. Gelardeerd door het boek staan, naast veel Dordtse verhalen en gedichten, winterse tekeningen van de hand van Jan Hensema.

Schrijfwedstrijd
Voor een groot deel van de verhalen en gedichten in het boek heeft de Dordtse Uitgeverij een schrijfwedstrijd georganiseerd. De winnaar ontvangt een waardebon van 100 euro en de beste verhalen worden opgenomen in het boek. Twee onderwerpen moeten een rol spelen in het ingezonden verhaal of gedicht en dat is de stad Dordrecht en de winter.

Verhalen mogen waargebeurd zijn of verzonnen en maximaal 1500 woorden bevatten.

Op www.dordrechtswinterboek.jimdo.com staat alle informatie over het Dordrechts Winterboek en de schrijfwedstrijd. Uiterste inzenddatum voor het Dordtse winterverhaal of verhaal of -gedicht is 15 augustus a.s.

Het Dordrechts Winterboek in blik is vanaf november te koop bij boekhandel Vos & van der Leer.

Foto © Thymen Stolk.

 

Deel dit bericht met je vrienden!