woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden in gelijk gesteld in zaak 'Prijsafspraken ICT-keten'

15 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 8 juni deed de rechtbank Rotterdam uitspraak in de zaak 'Prijsafspraken in de ICT-keten'. De rechtbank bevestigt dat de Drechtsteden financieel nadeel ondervonden doordat een ingehuurde ICT-adviseur prijsafspraken heeft gemaakt in de ICT-keten. Hij moet de Drechtsteden ruim € 500.000,- terugbetalen voor de geleden schade en overige kosten.

In 2014 deden de Drechtsteden aangifte tegen de ingehuurde ICT-specialist. De Drechtsteden hadden het vermoeden dat deze ICT-adviseur prijsafspraken had gemaakt in de leveranciersketen en dat hij zich niet had gehouden aan de mededingingsregels voor aanbesteding. Hierdoor genoot hij zelf financieel voordeel en werden de Drechtsteden ernstig benadeeld.

De Drechtsteden startten daarop een civiele procedure om de schade te verhalen. De rechtbank is in het vonnis heel duidelijk en geeft aan dat de Drechtsteden door de acties van deze ICT-adviseur daadwerkelijk financiële schade hebben geleden.

Hierdoor is het overgrote deel van de geëiste schadevergoeding door de rechtbank toegekend.

"De Drechtsteden zijn blij met de uitspraak" aldus Marcel van Bijnen, algemeen directeur van de GR Drechtsteden. "Het gaat hier immers om gemeenschapsgeld. De regels die bij een aanbesteding horen, moeten correct worden nageleefd. Dat de adviseur daar inbreuk op maakt en er zelf beter van wordt, kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren."

Lees meer over:

drechtsteden ict
Deel dit bericht met je vrienden!