zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht steeds populairder: grootste stijger in Atlas

15 juni 2016 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Dordrecht is de grootste stijger van de vijftig topgemeenten die op vijftig punten zijn vergeleken. De stad staat in de Atlas voor Gemeenten thans op de veertiende plaats. Tien jaar geleden was dat nog op de dertigste. Volgens de onderzoekers hebben steden als Dordrecht de laatste jaren fors geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad.

In de nieuwste uitgave van de atlas staat opnieuw Amsterdam bovenaan als het gaat om de populairste stad van Nederland om te wonen. Onderaan staat de gemeente Emmen. Tien jaar geleden was dat Heerlen.

Het onderzoek bekijkt onder meer het aantal banen in een stad, het culturele aanbod en de veiligheid in buurten. De nieuwe atlas, te bestellen bij VOC Uitgevers, heeft als thema ‘water’. Op een conferentie zullen vanuit diverse invalshoeken de kansen en bedreigingen van water voor de Nederlandse gemeenten worden belicht.

De strijd tegen het water heeft namelijk het Nederlandse landschap gevormd. De vraag is wat is het Nederlanders waard om in de buurt van water maar zonder overstromingsrisico te leven. Ook aan de orde komt dat de Nederlandse gemeenten ook in de toekomst droge voeten blijven houden.

Tekst: Hans Roodenburg

Lees meer over:

binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!