donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

DeetosSnel heeft de beste B-selectie van Nederland

14 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Sinds voorbije weekend is nu ook voor de B-selectie van DeetosSnel het lange seizoen ten einde. Zowel de B1, als de B2 haalde de eindronde en speelde afgelopen zaterdag mee om de nationale kampioenstitel.

Zaterdag speelde DeetosSnel B1 in Bennekom de NK-finale tegen DOS’46 B1 uit Nijeveen.

DeetosSnel B1 is kampioen geworden in de Hoofdklasse en plaatste zich na winst in de kruisfinale voor de finale. De wedstrijd ging in Bennekom in de beginfase gelijk op, waarbij beide teams afwisselend met een punt voor kwamen. Bij rust was de stand 10-13. De sterke ploeg uit Nijeveen kwam op 11-16 voor te staan en de Dordtenaren kwamen er daarna niet meer aan te pas. Uiteindelijk won DOS’46 met 24-17. Een tweede plaats derhalve voor DeetosSnel B1.

Op dezelfde dag speelde DeetosSnel B2 in Zuidlaren het NK-district (Eerste klasse). Het team speelde een erg sterk NK, er ging slechts één wedstrijd verloren en DeetosSnel B2 behaalde een keurige 4e plaats. In de poulefase werd de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Antilopen B1. De daaropvolgende wedstrijden tegen OVVO B1 en Weidevogels B1 werden in winst omgezet. Ondanks dat het team in de poule dus ongeslagen bleef, kwam het 2 doelpunten tekort om te mogen aantreden in de finale van het NK. In de wedstrijd om de 3e/4e plaats werd er met 4-7 verloren van Sparta (Zw) B1. Een topprestatie als enige B2-team op het NK.

Lees meer over:

korfbal deetos
Deel dit bericht met je vrienden!