dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stel aangehouden wegens oplichting

14 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / VOORTHUIZEN - In een onderzoek naar een viertal oplichtingszaken heeft de politie vrijdag in Arnhem een 45-jarige Nederlandse vrouw en een 57-jarige Nederlandse man woonachtig in Duitsland aangehouden. Het duo kon worden aangehouden mede dankzij een televisieprogramma van Alberto Stegeman.

De politie was begin maart 2015 een onderzoek gestart naar de handel en wandel van het stel nadat een inwoner van Voorthuizen aangifte had gedaan. Zo bood het stel diensten aan in de schuldhulpverlening, maar gaandeweg verdwenen er gelden. De man en vrouw worden er van verdacht voor enkele tienduizenden euro’s geld te hebben verduisterd, en bleken vervolgens spoorloos. Gedurende het onderzoek bleek dat er door het hele land tegen het duo aangiftes waren gedaan. Naar deze aangiftes wordt nu ook onderzoek gedaan.

Aangewezen
Medewerkers van een televisieprogramma van Alberto Stegeman waren ook door gedupeerden benaderd en maakten een afspraak met het duo. Afgelopen vrijdag kon het stel op aanwijzen van de medewerkers van het televisieprogramma worden aangehouden. Beiden zijn inmiddels over deze vier zaken verhoord en in de loop van zondag 12 juni vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

Deel dit bericht met je vrienden!