donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bestuursleden zijn dun gezaaid

13 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op donderdag 23 juni is Martien Blom, penningmeester bij diverse organisaties, de bijzondere gast van het Vrijwilligerscafé op de Spuiweg 93 te Dordrecht.

Bestuursleden dun gezaaid?
In ‘vrijwilligersland’ is algemeen bekend dat het vinden én behouden van bestuursleden momenteel moeilijk is. Terwijl toch veel mensen de capaciteiten hebben om als bestuurslid actief te zijn. Wat weerhoudt hen? En nog belangrijker … hoe kunnen zij verleid worden om tóch een vrijwillige bestuursfunctie te accepteren? Veel leden van het ondersteuningspunt voor vrijwilligersorganisaties, het SSKW, lopen hier tegen aan, waaronder Het Gilde Dordrecht. Zij benaderden het SSKW met de vraag “Zou het iets oplossen als we bestuursleden gaan delen? Dat iemand bijvoorbeeld voorzitter is bij de ene organisatie en plaatsvervangend voorzitter bij een andere organisatie?”.

Praat hierover mee in het Vrijwilligerscafé
Het SSKW hoopt dat veel (potentiële) bestuursleden mee komen praten over dit actuele onderwerp. Esther Spek, vrijwilligster bij het SSKW en eigenaresse van Do2gether, het bedrijf wat HR ondersteuning biedt, zal vanaf 17:15 uur een kort interview houden met Martien Blom. Deze penningmeester pur sang wil graag vertellen wat hem motiveert om als bestuurslid vrijwilligerswerk te doen en dat niet bij één maar bij meerdere organisaties!

Vervolgens worden de aanwezigen uitgenodigd om aan de hand van een drietal stellingen te praten over manieren om het werk van bestuursleden te ondersteunen en mensen te stimuleren om bestuurslid te worden.

Daarna is er tot half zeven gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Verdere informatie
Het café wordt gehouden bij het SSKW/Vrijwilligershuis aan de Spuiweg 93 te Dordrecht. Toegang is gratis. Op 23 juni zijn de gasten welkom vanaf 16:45 uur, het interview start om 17:15 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

 

Lees meer over:

vrijwilligers sskw
Deel dit bericht met je vrienden!