vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Twee verdachten na uitgebreide zoektocht aangehouden

13 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Tijdens een nachtelijke zoektocht is een kletsnatte verdachte langs de oever van de Beneden Merwe-de aangehouden. Dit alles nadat agenten twee gestolen auto’s hadden aangetroffen op de Adriaan Volkersingel.

Vrijdagmorgen 10 juni 2016, rond 4 uur troffen agenten twee geparkeerde auto’s aan. Bij een brandde nog de binnenverlichting en trok daarom de aandacht van de agenten. Uit controle bleek dat beide auto’s waren gestolen bij woninginbraken in Nieuwerkerk en Krimpen aan den IJssel.

Zoektocht in en langs rivier
Op dat moment hoorden agenten dat de motor van een bootje werd gestart. Dit bootje voer de Beneden Merwede op. Rijkswaterstaat die op het water was trof het bootje even later leeg dobberend op de rivier aan. Aan de Dordtse kant van de rivier werd een zwemvest gevonden.

Direct werd door de politie een zoekactie begonnen, hierbij werd de politiehelikopter en een politiehond ingezet. Ook de Koninklijke Redding Maatschappij zocht mee. Zij troffen aan de Dordtse kant in de bosjes een 19-jarige kletsnatte man aan, die door agenten is aangehouden. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Tweede aanhouding
Kort hierna controleerden agenten op de Baanhoekweg een automobilist, een 24-jarige Rotterdammer. Hij bleek een bekende van de 19-jarige verdachte. Ook hij is aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Deel dit bericht met je vrienden!