vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Mark Timmermans clubkampioen schaakclub Dordrecht

9 juni 2016 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Na een spannend seizoen, kwam op dinsdagavond 7 juni het moment van de waarheid. Mark en Lennard den Boer hadden de kroongroep het hele jaar gedomineerd. Beide spelers hadden 7 uit 8, een fenomenale score natuurlijk, waarbij Lennard allen verloren had van Piet en Mark niet had verloren, maar wel remises had moeten toestaan aan Rik en Jacques.

Omdat de kroongroep nog niet helemaal was uitgespeeld, leerde een snelle berekening van de respectievelijke SB punten dat er eigenlijk niets van te zeggen viel.

Wel had Lennard op dat moment een kleine voorsprong. Mark mocht dus in ieder geval geen remise aannemen of aanbieden om zijn kansen op prolongatie in eigen had te nemen. Om 20:00 schudden de beide spelers elkaar de hand en begonnen aan de beslissende partij. Ik weet uit betrouwbare bronnen dat zowel Mark als Lennard deze partij uiterst serieus hadden genomen en hun voorbereidingen hadden getroffen. De partij werd een heel interessante partij.

Mark nam, na een actieve ontwikkeling, meteen de koningsstelling onder vuur en Lennard werd gedwongen tot louter verdedigende zetten. Op een strategisch moment bood Lennard nog wel remise aan, maar hij wist, net als ieder ander, dat Mark niet anders kon dan het aanbod hoffelijk doch resoluut afslaan.

De partij ging verder en Mark ging meteen voor de koningsaanval. Na een paar krachtzetten stortte de stelling van Lennard in en kon Mark het punt en daarmee het clubkampioenschap incasseren. Ondanks deze nederlaag was Lennard al lang verzekerd van de tweede plek. Hij eindigde met een voorsprong van 2 punten op Rik. Iwahn legde beslag op de 4e plek met 4.5 uit 9.

Lees meer over:

schaken schaakclub Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!