donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis hoort bij de meest gastvrije ziekenhuizen

9 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis is dit jaar wederom hoog geëindigd in het landelijke waarderingssysteem 'Gastvrijheidszorg met Sterren. Locatie Dordwijk en locatie Zwijndrecht scoren goed met vier (van de vijf) sterren. Dordwijk staat zelfs op de 5e plaats in het ziekenhuisklassement.

Het kwaliteitssysteem www.zorgmetsterren.nl beoordeelt al elf jaar lang de gastvrijheid, bejegening, klantgerichtheid, de ambiance en het eten en drinken in honderden zorginstellingen in Nederland. Inspecteurs van deze 'Michelingids voor de zorg' bezoeken zorgorganisaties en brengen verslag uit in de Sterrengids.

Live pianomuziek
"De sfeer in de hal van locatie Dordwijk wordt positief beïnvloed door de klanken van live pianomuziek", is te lezen in de gids. En over Zwijndrecht: "Voor een klein ziekenhuis zijn de faciliteiten uitstekend." Geboortecentrum Rhena wordt ook aangehaald: "Het centrum heeft een eigen entree voor de hoogzwangere cliënten en huiselijke en moderne verloskamers. En heel praktisch: aangifte van de geboorte van je kind doe je ter plaatse, aan de balie."

Marion Doets, bedrijfsleider Facilitair/Gastvrij in het Albert Schweitzer ziekenhuis: "We laten nu al een aantal jaar zien dat we op beide locaties hoog scoren. Maar het kan altijd beter. De komende tijd blijven we hard werken om het ziekenhuis nog gastvrijer te maken voor onze patiënten en bezoekers!"

"Ik ben tevreden met dit resultaat", vervolgt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. "Het laat zien dat we op de goede weg zitten en geeft ons aanknopingspunten voor verbeteringen."

Meer informatie over Gastvrijheidszorg met Sterren is te vinden op www.zorgmetsterren.nl.

Foto Frederike Slieker: Live pianomuziek op onze locatie Dordwijk.
Afbeelding: Logo Gastvrijheidszorg met Sterren

Lees meer over:

asz gastvrij
Deel dit bericht met je vrienden!