zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Twee nieuwe premieres deze week (Filmladder week 24-2016)

8 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Opnieuw actuele Franse cinema dankzij Les Ogres. Een energiek portret van een rondreizend theatergezelschap; een groep mensen die hun passie, werk, familie, vrienden, het wel en wee - kortom eigenlijk alles - met elkaar delen. Dat gaat goed totdat invloeden van buitenaf deze samenleving verstoren.

In Maggie's Plan dwalen we door New York. De dertiger Maggie wil graag een kind, maar heeft nog nooit een serieuze relatie gehad. Ze ontmoet de schrijver/professor John en ze raken aan elkaar verslingerd. Maar John is getrouwd met Georgette en blijkt niet helemaal te zijn zoals hij zich voor doet. Maggie bedenkt een plan om hun aller geluk te beorderen. Eigenzinnige romantische komedie, die fonkelt dankzij de onderlinge chemie van een trio topacteurs.

Op Zo-middag 12 juni HIGH TEA FEST in The Movies. Een filmbezoek aan de kostuumcomedy Love & Friendship combineren met een heerlijk klassiek High Tea arrangement. Plus een inleiding over de film en Jane Austen door Austen-kenner Karin Quint om 16.00 uur. Een complete filmmiddag uit.

In het Cinefiliaal de romantische comedy Me Before You. Louisa is 26 jaar, handig en creatief, maar leidt een stuurloos leven zonder ambitie. Dan krijgt ze een baan aangeboden om te zorgen voor de jonge, invalide zakenman Will. Onder haar invloed hervindt de verbitterde Will zijn levenslust. Woensdag 15 juni 20:30 uur.

Lees meer over:

the movies film cinema
Deel dit bericht met je vrienden!